Start JUTROBiografia Kochanowskiego jako klucz do twórczości Biografia Alicja Bachleda Curuś Biografia sławnej osoby angielski biografia Gabriela Garcia Marquez biografia po angielsku Adama Mickiewicza biografia Mikołaj Sęp Sarzyński Biografia Jana Pawła II po angielsku Biografia Jana Pawła Drugiego biografia Anny Muchy-aktorki Biografia Leonarda DiCaprio Książka komedia rosyjska ninoczka
A jak zlapia GROM ?

lotniska anglii
 

JUTRO

Temat: Biografia [bez komentowania]
Ninel Conde, a właściwie Ninel Herrera Conde (ur. 29 września 1976 w Toluce) - Meksykańska aktorka, modelka i piosenkarka. Znana z roli Almy Rey w telenoweli Zbuntowani.

Ciekawostki
* Ma 171 cm wzrostu i waży 55 kg.
* Jest również piosenkarką. W 2003 wydała swój pierwszy album "Ninel Conde".
* Studiowała aktorstwo w Centro de Arte y Teatro Emilia Carranza oraz w Sergio Jimenez y Rene Pereira Acting Studios.
* Ma męża Juana Zepeda.
* Pojawia się w magazynie z odzieżą Cklass.
* Miejsce urodzenia: Toluca, Meksyk
* Data urodzenia: 1976-09-29

Filmografia
* 2009-2010: Mar de Amor jako Coral
* 2007-2008: Fuego en la sangre (meksykańska Gorzka Zemsta) jako Rosario Montes
* 2004-2006: Zbuntowani (Rebelde) jako Alma Rey
* 2001-2002: Tak jak w kinie (Como en el cine) jako Topacio 'La Matadora'
* 2000: Zemsta - drugie spojrzenie (La Revancha) jako Reina AzcĂĄrraga
* 1999: Besos prohibidos jako Karen
* 1999: Catalina i Sebastian (Catalina y SebastiĂĄn)
* 1998: Perła (Perla)
* 1996: Serce Clarity Luz Clarita
* 1995: Bajo un mismo rostro

Dyskografia
* Ninel Conde (2003)
* Y ganó el amor (2004)
* La Rebelde (2005)
* Bombón Asesino (2006)
* Libre (2009)

Źródło: wikipedia tutajpoczkategori
Źródło: latinolove.fora.pl/a/a,2348.html