Start JUTROBiznes plan plan produkcji biznesplan przykłady gospodarstwa agroturystycznego biznes plan gospodarstwo rolne biznes plan sklepu przykład Biznes plan podmiotu turystycznego biznes plan zakład fryzjerski Biznes plan agencji pracy biznes plan sklepy spożywczego biznes plan przykłady Drukarnia biznes planu warsztat samochodowy 22atlas drogowy
darmowe sygnaly na w200i
kartki internetowe podziękowanie
kashmir white
tag heuer carrera ceny
 

JUTRO

Temat: Gastronomia na kółkach
Witam

Miał ktoś kiedyś styczność biznesową związaną ze sprzedażą gastronomii z przyczepy gastronomicznej np. coś takiego http://www.firmabodex.com.pl/przyczepy/5m06.jpg
a tutaj więcej takich http://www.firmabodex.com.pl/przycz_gal5m.html

Zaletą jest jej mobilność - wiadomo imprezy plenerowe, festyny, koncerty itp. Sam kiedyś widziałem taką postawioną na terenie parkingu hipermarketu Kaufland. Przystanąłem na dłuższy czas i obserwowałem. Gości sprzedających było dwóch, nie mogli się wyrobić z zamówieniami. Dwa razy jeden z nich musiał pędzić po towar bo im brakowało. Podpytywałem, i powiedział mi jeden, ze narobić się trzeba, ale zarobek jest na tym całkiem przyzwoity.

Ciekawe ile tak dobrych dni im się zdarza? Dzień był zwykłym powszednim dniem. W ofercie mieli zestawy z gyrosem, kurczakiem, hamburgery i inne takie szybkie food-y.

W związku z tym wszystkim mam pytanie. Czy ktoś w tym siedzi lub siedział, a jeśli tak to prosiłbym o wymienienie wszystkich słabych i mocnych stron tego typu biznesu. Jakie koszty, ile można zarobić w sezonach ciepłych, a ile w zimowych? Na ile wychodził na czysto podczas najsłabszych dni, a na ile podczas najlepszych? Ile godzin przy tym średnio pracował itd. itp.

Jeśli ma ktoś z Was doświadczenia oraz chęci i czas, to proszę wylać kilka zdań na forum.

Dzięki z góry
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=7714